The Musical Box: Det finns plats för humor

torsdag 27 juli 2017

Det finns plats för humor

FRANK ZAPPA – DOES HUMOR BELONG IN MUSIC? - 1986

Uppfriskande mycket gitarrgnissel här. Mitt intresse för Zappa kommer och går. Det här albumet fick igång det igen. En så gnisslig och distad gitarr går inte att stå emot. Självklart är det en liveinspelning, som för det mesta när det gäller Zappa.
Favoriten är Penguin In Bondage, där går Frank loss ordentligt. Våldsamt! Inledningen med Zoot Allures är också rätt knäckande. Sen kan jag så klart aldrig stå emot när Zappa kör Whippin´ Post, Allman Brothers gamla kanonlåt. Här är den lysande...igen. Att jag sen gärna garvar åt en minut långa Cock-Suckers Ball är en helt annan sak. Vad ful han är i munnen den där gubben!

Does Humor Belong In Music finns bara på CD, trots att den är så gammal som från 1986. Varför det är så har jag inte en aning om. Kanske hänger det på att utgivningen av albumet ursprungligen inte hade godkänts av Zappa, utan var initiativ från skivbolaget.

Nu ska man väl aldrig tro att skivbolaget gjorde detta av några slags godhjärtade skäl, som till exempel att de ville delge hela världen lite till av Zappas storhet och led med alla stackare där ute som bara längtade efter mer, och mer, zappaalbum.

Nä, det handlade säkert bara om att få ännu mer kulor i rullning. Så här i efterhand tycker jag ändå, trots skälen, att det var ett bra intitiaiv. Does Humor Belong In Music är trots sin historia inte alls någon halvdan eller ens halvdålig inspelning. Det finns sämre...som Zappa själv godkände.

Nej, det är en helt okej platta, riktigt underhållande. Och rolig...så klart. Humor och musik hänger givetvis ihop...åtminstone när Zappa är iblandad...vare sig han vill det eller inte.

Nr: 206/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar