The Musical Box: Get It On - inget undantag

fredag 28 juli 2017

Get It On - inget undantag

T REX – GET IT ON – 1971

Jag har här gett mig själv uppgiften att skriva några väl valda ord om Marc Bolans singel Get It On. En låt jag hyste ganska starka känslor för på den tiden, så det borde kunna bli en fullödig text frustande av nostalgi.

Men när jag dammade av min gamla Stateside-45:a igen upptäckte jag att den är ganska knastrig. Dessutom har omslaget försvunnit någonstans på vägen mellan då och nu.

Jag måste alltså ha lyssnat på Get It On hur ofta som helst, flera gånger i rad dessutom. Det var ju så med singlar. Man orkade ju aldrig byta skiva bara efter tre minuter.

Så när en singel väl hamnade på tallriken fick den snurra flera gånger i rad, ända tills att nån i sällskapet tröttnade och letade upp nån annan låt, och så där fortsatte det.

Ett lite otäckt minne är när Sex Pistols God Save The Queen spelades över 30 gånger i rad. Så bra var inte ens den låten.
En effekt av det blev så klart att man lärde sig de där låtarna mer eller mindre utantill. Get It On var inget undantag. Men å andra sidan är nog inte texten särskilt viktig just när det gäller den här låten. Get It On var ju trots sitt lite släpiga uttryck en partylåt utan dess like, vilket räckte långt. Vem orkade bry sig om Marc Bolan till äventyrs hade något budskap?

På b-sidan finns dessutom hela två låtar, det var generöst för att vara 70-talet. Då hade ju den där EP-flugan (flera låtar på en singelskiva) gått över för länge sen (läs 1966). De låtarna är There Was A Time och Raw Ramp (en sanslöst underskattad låt), som vad jag vet inte finns på någon T Rex-LP. Get It On hittar man däremot på Electric Warrior, var annars?

Nr: 82/Singel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar