The Musical Box: Paul Kelly en Wanted Man

lördag 20 juli 2013

Paul Kelly en Wanted Man

PAUL KELLY – WANTED MAN – 1994

Från 1993 fram till för några år sedan är ett sorgligt LP-kapitel, vissa skivor från de åren har helt enkelt aldrig släppts på vinyl. Wanted Man är en av dem. Den finns inte ens som LP i Paul Kellys hemland Australien.
Wanted Man skulle kunnat bli en klassiker som vinylskiva, den frustar av spelglädje från första till sista spåret. Men nu är det bara en riktigt bra CD-skiva.

Det finns massor av sköna låtar att plocka fram; She´s Rare, Just Like Animals, Song From The 16th Floor. Såna där låtar som sätter sig och blir kvar.
En skiva man blir glad av att lyssna på. En skiva att plocka fram nästan när som helst. Paul Kellys musik funkar bra till alla sinnesstämningar. Det är pubrock, lite country, ett dylanskt munspel, akustisk gitarr och en fräck distad elgitarr.

Det är australisk rock, det är lite rockabilly och en och annan stillsam ballad...där han nästan är lika bra som Basse Wickman (...och den som brukar följa den här bloggen vet nu att det inte går att få mycket högre poäng).
Paul Kelly är helt ensam på Wanted Man. Han har inte med sig något stabilt kompband som The Dots, The Coloured Girls eller The Messengers. Men det gör absolut ingenting, han klarar sig alldeles utmärkt själv.

Förmodligen är Wanted Man en sån där skiva som kommit bort på vägen. Den fick bara halvljumma recensioner när den var ny. Paul Kelly blev aldrig nån av de stora hjältarna här på norra halvklotet. I Australien är det naturligtvis något helt annat.

Nr: 91/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar