The Musical Box: Svek och olycklig kärlek

lördag 20 juli 2013

Svek och olycklig kärlek

PAUL KELLY – DEEPER WATER – 1995

Paul Kellys sånger handlar nästan alla om svek, förlorad eller olycklig kärlek. Deeper Water är inget undantag, det är en skiva som berör. Paul Kelly har förmågan att hitta det rätta anslaget, de ibland lite sorglustiga vändningarna och har en innerlighet som få.
Wanted Man, skivan innan, tyckte jag var fantastisk. Uppföljaren Deeper Water är om möjligt ännu bättre. Inte minst vad det gäller de musikaliska utsvävningarna.

Grunden är som alltid när det gäller Paul Kelly australisk folkrock och pubrock, men den här gången vidgar han sina gränser och har dessutom sneglat både mot ambient musik och afrikanska rytmer.

Det gör Deeper Water spännande, oberäknerlig och fascinerande att lyssna på, även om den kan till en början tyckas tämligen oansenlig och nästan lite trist. Det är alltså ett album som tar lite tid på sig...
Får du tag i den här CD:n, den har vad jag vet aldrig pressats i vinyl, tycker jag du ska lyssna på titelspåret Deeper Water. Där har Paul Kelly hittat något alldeles extra.

Fortsätt sedan med Eno-inspirerade Gathering Storm, suggestiva Madeleine´s Song och skivans bästa spår I´ll Forgive But I Won´t Forget.

Nr: 190/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar