The Musical Box: Som tuggummi i håret

söndag 14 juli 2013

Som tuggummi i håret

One-Hit-Wonders – Del 12

Kan tänka mig att en och annan protesterar nu. Men Boston fick aldrig någon senare hit som var större och mer välkänd än More Than A Feeling. Att bandet efter det gjorde flera plattor är något bara fansen har riktig koll på.

BOSTON – BOSTON – 1976

Som ett väl urtuggat och synnerligen kletigt rosa tuggummi fastnade Bostons More Than a Feeling under skosulan. Jag försökte skrapa bort det mot trottoarkanten, men de amerikanska håriga softade hårdrockarna vägrade ge sig av.
Mitt största misstag var sen att försöka ta bort kladdet med handen. Den rosa geggan fick fingrarna att klibba ihop och av någon anledning hamnade det i mitt hår också, till allt elände.

Men jag var inte ensam. Det visade sig att var och varannan aningslös tonåring gick omkring och led av den där låten. Fånigt leende, för det var givetvis pinsamt att ha rosa hubbabubba inbakat i frisyren. Och på den tiden var det inne med såna där fluffiga pudelfrillor. En jobbig tid alltså.

Jag klippte till slut håret kort. Orkade inte att ha de där klabbiga flottiga hårtestarna hängande ner i ögonen. Nu för tiden tittar jag noga var jag sätter ner fötterna. Boston står långt bak i samling.

Debut-LP:n från 1976, med låten More Than a Feeling, blev en storsäljare. Men bandets andra platta Don´t Look Back floppade rätt ordentligt.

Nr: xxx/2222 (utrensad ur samlingen)

4 kommentarer:

  1. Fel igen tyvärr. Boston fick en hit med Don't Look Back US #4 och senare 1986 US #1 med Amanda även om jag kan hålla med om att More Than A Feeling är deras mest kända och bästa låt.

    SvaraRadera
  2. Nä nu får du nog kolla upp saker och ting bättre. Andra plattan Don't Look Back toppade USA Albumlistan 1978. Kallar du det för en flopp ???

    SvaraRadera
  3. Jag ger mig där också. Och erkänner att jag faktiskt aldrig hört Amanda...ber om ursäkt för denna miss...och skyller på att jag nog hade för få one-hit-wonder-skivor i samlingen för att få ihop ett bra "startfält". Boston är så klart tveksamma om de borde varit med.

    SvaraRadera
  4. ...men samtidigt (jag har egentligen inte mycket för statistik när det gäller kultur), Amanda blev aldrig nån hit i Sverige. Att både den och LP:n gick upp som etta på amerikanska listan är sant, men...

    SvaraRadera