The Musical Box: Andra LP:n från samma konsert

lördag 3 augusti 2013

Andra LP:n från samma konsert

LOU REED – LIVE – 1975

En liveplatta till från Lou Reed – året efter magiska liveskivan Rock And Roll Animal. Någon mer än jag som slagits av tanken att ”varför släppa två liveskivor med så kort mellanrum. Varför inte en dubbel i stället?”. Rock And Roll Animal och den här plattan är ju inspelningar från samma konsert.
Men orsaken är uppenbar. Rock And Roll Animal är nästan magisk, en av de bästa liveplattor som gjordes under hela 70-talet, trots att det bara var fem låtar.

Lou Reed Live, den andra delen av konserten, håller inte alls samma höga standard. Det är en ganska träig sak där Lou Reed kör igenom ett antal standardnummer och inte verkar vara särskilt intresserad av hur det låter.

Märkligt att det kan bli så stor skillnad. Men inte alls konstigt att det inte blev en dubbel-LP alltså. Det är inte heller särskilt underligt att den här liveplattan släpptes till sist.

Det handlade nog om ekonomi...och att smida medan järnet var varmt...och folk fortfarande kom ihåg Rock And Roll Animal.

Det är därmed en live-LP enbart intressant för samlare. Möjligtvis kan man väl tycka att Walk On The Wild Side är rolig att få höra live. Men inte mycket mer.

Nr: 210/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar