The Musical Box: Naturbarn med härligt driv

söndag 18 augusti 2013

Naturbarn med härligt driv

Southern Rock - Del 15

Detta ruffiga band från Atlanta tog över på 80-talet när Allmans och Lynyrd Skynyrd sviktade. Men deras historia blev kort.

GEORGIA SATELLITES – OPEN ALL NIGHT – 1988

Georgia Satellites var en av arvtagarna till de gamla southern rock-banden. Som de flesta andra på 80-talet handlade det dock mer om ”vanlig” hårdrock än sydstatsrock. Men rötterna fanns där, och kopplingen till Rolling Stones, Faces, Chuck Berry och Jerry Lee Lewis var också tveklös.
Open All Night är Georgia Satellites andra album. Gruppens debutplatta två år tidigare hade blivit en stor succé och meningen var att den här skulle bli den storartade uppföljaren.

Men av någon anledning blev det inte så. På den korta tiden mellan skivorna hade folk hunnit glömma bort vilka Georgia Satellites var. Open All Night blev rätt omgående en rea- och cut out-skiva.
Open All Night är mer hårdrock än southern rock, men det hindrar ju inte att den är rolig att lyssna på. Georgia Satellites är naturbarn och har ett härligt fläskigt driv.

Låtar som Sheila, Open All Night och covern Whole Lotta Shakin´ Goin´ On är rak rock utan krångligheter. Låtar att häva en pilsner till.

Har man inga större krav på avancerade saker är Open All Night en platta att ha i samlingen. Inte minst för att Georgia Satellites har den oväntade fräckheten att göra en cover på Ringo Starrs Don´t Pass Me By (!).

Nr: xxx/2222 (i ingenmansland – just nu utrensad ur samlingen, men jag har börjat tveka...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar