The Musical Box: Lekfullt av Ian Anderson

onsdag 21 augusti 2013

Lekfullt av Ian Anderson

JETHRO TULL – HEAVY HORSES - 1978

Det här är en av mina absoluta favoritplattor med Jethro Tull. En rolig, smart och lite annorlunda skiva. Kanske är det en av gruppens allra bästa.
I vilket fall som helst är låten Heavy Horses en av Tulls främsta någonsin. Den går i samma stil som Aqualung och är nästan lika bra. Här är Ian Anderson inte så seriös som vanligt, nästan lekfull, och Barres vassa gitarr gör låten magisk.

Heavy Horses är en av Tulls två folk-prog-rockskivor, tillsammans med Songs From the Wood från 1977. En period jag gillar.

Heavy Horses är utan tvekan den bästa av de två skivorna. Det är en varm skiva, stundtals komplicerad och svår, men humoristisk och charmig.

Det finns flera låtar jag inte kan låta bli att nämna. Rover är en höjdare som framkallar rysningar. Ian Anderson leker också med barnkammarrim och sagor som för tankarna till Det susar i säven och Nalle Puh i låtar som And the Mouse Police Never Sleeps och One Brown Mouse. Fåniga kanske, men det går inte att låta bli att tycka om dem.

Moth går i nästan samma stil, men är en annorlunda låt för att vara Tull, mjuk och snäll men ändå effektfull. Heavy Horses är ett riktigt bra Tull-album. Ett av de sista stora.

Nr: 1911/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar