The Musical Box: Både morgontrött och kvällstrött

lördag 9 augusti 2014

Både morgontrött och kvällstrött

FLASH AND THE PAN – EARLY MORNING WAKE UP CALL - 1985

Ska man se Flash And The Pans album Early Morning Wake Up Call från den positiva sidan går det ju att peka på en hel del kul 60-talsinfluenser. Skam vore väl annars av George Young och Harry Vanda, det var ju i alla fall de båda som skrev superhiten Friday On My Mind när de lirade med legendariska Easybeats.
Sen är det väl bäst att lägga till att Midnight Man blev en ganska stor hit i Sverige... Men är det nån som har ett enda minne av den låten i dag? 1985 är trots allt ganska länge sen...

Var detta det enda roliga? Nåt mer måste det väl finnas? Flash And The Pan gjorde ju trots allt flera fantastiska popskivor i början av 80-talet...

Nix...inte den här gången. Early Morning Wake Up Call är både morgontrött, kvällstrött och har förmodligen också en släng av narkolepsi...i vilket fall tror jag alla de som gillade gruppens tidiga album skulle tycka det.

Den här plattan har inte mycket med Hey St Peter eller Lights In The Night att göra. Så den här skivan kan du med gott samvete lämna kvar i reabacken om du skulle hitta den.

Möjligtvis kan den vara lite intressant för de som har ett stort intresse för 80-talets synthpop, för i den konkurrensen står sig så klart Vanda och Young bra.

Nr: 940/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar