The Musical Box: En Santanaskiva för de redan frälsta

måndag 31 augusti 2015

En Santanaskiva för de redan frälsta

SANTANA – BORBOLETTA – 1974

Borboletta är inget för en nybörjare på Santana. Den kan säkert uppfattas som bara en i mängden av Devadips 70-talare som låter ungefär likadant; Festival, Welcome...
En skiva med en del visserligen halvfräcka latinodanslåtar men med en oändlig rad långa improviserade solon (som kan få folk att somna, eller glömma bort att det ligger en skiva på spelaren).

Så är det naturligtvis inte. Det här är en skiva för den som vill följa med Carlos Santana på ännu en av hans obegränsade spirituella resor och upptäcktsfärder. Det är en spännande platta fylld av fräcka gitarrsolon, som liksom bara finns där, eller försiktigt smyger sig på.
Det är dock ingen instrumental skiva. Det är sång på alla låtarna. Det är så klart inte Carlos själv som sjunger (tack), men jag har faktiskt ingen koll på vem det är. Det är inte viktigt i sammanhanget.

Nej, Borboletta är en platta för de som redan är frälsta. Min absoluta favorit är åtta minuter långa Promise Of A Fisherman, även om jag vet att det finns folk som avskyr den.

Borboletta är inte Santanas bästa 70-talare. Men den är rätt läcker ändå och det finns mycket att hitta. Sånt som inte är lika uppenbart som det glittriga omslaget.

Nr: 1244/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar