The Musical Box: Lyckat samlingsalbum med Jethro Tull

söndag 23 augusti 2015

Lyckat samlingsalbum med Jethro Tull

JETHRO TULL – M.U-THE BEST OF – 1976

Att få ihop ett bra och representativt samlingsalbum med ett av tidernas största progressiva rockband låter som en omöjlig uppgift. Särskilt då Jethro Tull varit synnerligen produktivt och redan i mitten av 70-talet hade en rad storverk bakom sig.
Men den här samlingsskivan, som kom redan 1976, lyckas rätt bra trots att Tulls debutalbum, bluesrockskivan This Was, lämnats helt utanför. Den är en bra ingång för den som känner behov av att ge sig in i Jethro Tulls fantasyvärld av bluesrock, klassisk musik och avantgardistisk progrock.

M.U-The Best Of – omfattar låtar från 1969 års Stand Up, som på sin tid var ett revolutionerande album där bluesrock och progressiv hård rock vävdes samman. Fat Man och Nothing Is Easy är två bra exempel på det.
Här finns också låtar från de album som gjorde Jethro Tull till ett av tidernas största och mest inflytelserika progrockband; Benefit, Aqualung och Thick As A Brick och slutar med ett par spår från omtvistade comebackalbumet Warchild.

För den tullsamlare som absolut måste ha allt med Tull är detta en nödvändig platta. Här finns nämligen också en studioversion av något udda låten Rainbow Blues*, som inte finns på något annat album.

Nr: 167/2222

* Rainbow Blues togs dock med som ”extranummer” när Warchild släpptes på CD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar