The Musical Box: Frumpy höll sitt löfte

onsdag 26 augusti 2015

Frumpy höll sitt löfte

ATLANTIS – ATLANTIS – 1972

Efter bara tre år, tre LP-skivor, mängder av konserter och ryktet som Tysklands bästa liveband lämnade Frumpy storstilat rockscenen.
Men redan innan bandets sista platta släppts, live-LP:n By The Way, lovade de att komma tillbaka. Senare samma år höll de sitt löfte, under nya namnet Atlantis.

Inga Rumpf och hennes kollegor* fortsatte dock på ungefär samma musikaliska spår som Frumpy, tung bluesrock med en och annan proginfluens. Atlantis debutskiva är en riktigt sjysst bluesrockplatta med fläskigt groove och en rad vassa låtar.
Musiken påminner lite om Chicken Shack på den tiden Christine Perfect (McVie) var med i bandet. Det tycker jag delvis för att Inga Rumpf och Christine McVie ofta ha samma anslag i sina tonlägen som sångare, men också för att banden tangerar varandra musikaliskt.

Atlantis blev framgångsrikt i Tyskland. Samma år debutskivan släpptes utsågs Inga Rumpf till Tysklands bästa rocksångerska av tyska musikmagasinet Musik-Express och Atlantis fick titeln ”bästa live- och studioband”.

Nr: 1277/2222

* Tre av fyra från Frumpy var kvar och bandet hade utökats med två nya medlemmar.

2 kommentarer: