The Musical Box: Manfred Mann kom tillbaka

lördag 22 augusti 2015

Manfred Mann kom tillbaka

MANFRED MANN – THE VERY BEST OF THE FONTANA YEARS – 1997

1966 trodde alla det var slut med Manfred Mann. Karismatiske sångaren och låtskrivaren Paul Jones hade lämnat gruppen för en film- och solokarriär. Basisten Jack Bruce hängde på Eric Clapton till Cream. Dessutom stod bandet utan skivkontrakt.
Men Manfred Lubowitz hade inga som helst planer på att lägga ner sitt band. Han värvade en ny sångare i Mike D´Abo och övertalade Klaus Voorman att spela bas.

Det var många som blev överraskade när Manfred Mann bara en kortare tid efter avhoppen slog till med en ny singel, en cover på Dylans Just Like A Woman, på nytt skivbolag, Fontana.
De åren som kom skulle bli gruppens mest framgångsrika som popband. Manfred Mann radade upp den ena hitlåten efter den andra.

Bland de mer kända hittar man Ha Ha Said The Clown, Fox On The Run, Ragamuffin Man, Up The Junction och klassikern Mighty Quinn, en Dylanlåt som upphovsmannen själv då ännu inte gett ut på skiva.

Den här samlingsskivan är en riktigt bra sammanfattning av Manfred Manns sista popbandsår, 1966-1968.

Alla de där låtarna finns med här. Men för den som vill ha grepp på hela 60-talshistorien samlad på ett enda album finns det andra samlingsskivor som är bättre.

Att Manfred Mann (Lubowitz) efter 1968 sen gick vidare mot progressiv rock med Manfred Mann´s Earth Band är en helt annan historia.

Nr: 56/CD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar