The Musical Box: Forty licks från Stones

lördag 22 augusti 2015

Forty licks från Stones

ROLLING STONES – FORTY LICKS – 2002

Att klara sig utan ett enda samlingsalbum med Rolling Stones är omöjligt. Massor av deras hitlåtar från 60-talet finns inte med på de ordinarie skivorna. Eller så ligger de på den amerikanska pressen, men inte på den brittiska...eller tvärtom. Alternativt finns de bara på singel eller någon obskyr EP.
Möjligtvis skulle Forty Licks kunna vara samlingsplattan som täcker upp en del av luckorna. Samlingen är dock inte på något sätt komplett. När det gäller Rolling Stones är nämligen 40 låtar inte särskilt mycket...

Dessutom saknas det – tycker jag – en lång rad viktiga låtar; Heart Of Stone, Lady Jane, Time Is On My Side...för att nämna några.
Men nog med klagomål. Forty Licks är en bra samling, på två CD-skivor, som täcker in mycket av det bästa från mitten av 60-talet fram till 1998. Bra uppdelning förresten, med tyngdpunkten på 60- och 70-talen på första CD:n och senare år på den andra.

Som extra bonus får man dessutom med fyra då nyinspelade låtar som inte finns någon annanstans; Don´t Stop, Keys To Your Love, Stealing My Heart och Losing My Touch...som jag inte har så mycket att säga om. Helt okej antar jag.

Nr: 138/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar