The Musical Box: Pink Floyds trevliga par

lördag 22 augusti 2015

Pink Floyds trevliga par

PINK FLOYD – A NICE PAIR – 1973

A Nice Pair innehåller utan tvekan två av de mest inflytelserika psykedeliska popalbum som någonsin gjorts, The Pipers At The Gates Of Dawn och A Saucerful Of Secrets. Dessutom snyggt förpackade i helt nytt omslag 1973 av Hipgnosis. För den skull borde detta Pink Floyd-album hyllas.
Men nödvändigheten av denna dubbel är synnerligen diskutabel, om man inte är samlare av Pink Floydskivor och tycker att man måste ha skivan för det fräcka omslagets skull...

Samlare dreglar så klart över sådana saker som att på den amerikanska Capitolpressen har Astronomy Domine bytts ut mot en åtta minuters liveversion. Och att skivomslaget lär finnas i flera olika versioner.

Men för vanliga dödliga är detta absolut inget album man behöver, om man redan har det där trevliga paret vill säga...
A Nice Pair kom till efter att Dark Side Of The Moon sålt slut i varenda affär och Pink Floyds Money var det största som fanns på jorden. Då var det läge att dra in några extra spänn på två skivor som då många nya Pink Floyd-fans inte hade en aning om existerade.

Vilken chock de måste ha fått! Det minsta man kan säga är att varken The Pipers eller A Saucerful låter det allra minsta som Dark Side...
Vill du läsa mina recensioner om originalskivorna hittar du dem här:
The Pipers At The Gates Of Dawn
A Saucerful Of Secrets

Nr: 791/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar