The Musical Box: En kväll på puben med Brendan Croker

måndag 24 juni 2013

En kväll på puben med Brendan Croker

BRENDAN CROKER – AND THE 5 O´CLOCK SHADOWS - 1989

En kväll på puben. På en barstol sitter Brendan Croker och lirar gitarr. En efter en trillar de gamla polarna in, beställer en pint, plockar upp sina instrument och hakar på; Eric Clapton, Mark Knopfler och i ett hörn gömmer sig Tanita Tikaram.
Brendan Croker är den ärrade pubrockaren från norra England som hamnade i hetluften. I slutet av 1980-talet dök han upp i supergruppen The Notting Hillbillies tillsammans med Mark Knopfler.

Lite vresig, men en skön snubbe som inte tar till de stora orden i onödan. Han lirar lite country, river av en försiktig blues, kör en rocklåt...om det behövs.

Jag kan absolut rekommendera LP:n Brendan Croker & the 5 O´Clock Shadows från 1989. En läcker blandning av pubrock, blues, folkmusik och rockabilly. På skivan medverkar ett flertal välkända musiker; Eric Clapton, Mark Knopfler och Guy Fletcher från Dire Straits, i kören backar dessutom Tanita Tikaram upp med sin stämma.

Men det är Crokers väloljade och mörka röst gör den här skivan till ett ljus i mörkret. Det är inga stora gester eller brösttoner.

Däremot ett och annat ”magiskt” gitarriff, Knopfler och Clapton är ju med i gänget. Lyssna särskilt på No Money At All där Knopfler briljerar i bakgrunden, eller för all del den läckra duetten This Kind Of Love.

Nr: 1300/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar