The Musical Box: Fun, Fun, Fun

lördag 15 juni 2013

Fun, Fun, Fun

BEACH BOYS – 20 GOLDEN GREATS - 1978

Jag kan ha hört fel. Men någonstans därute hörde jag Brian Wilson vråla. Jag är rätt säker på att han skrek Fun, Fun, Fun. Jag visste att det inte var sant. För det hördes att han led alla kval. På en skivtallrik, på en kräftskiva, på en samlingsplatta från någon gång i mitten av 70-talet; Beach Boys 20 Golden Greats.

Beach Boys var redan då både lagrade, linjerullade och anrikade i omgångar. Men det var samma musik, samma beat och samma textrader. Allt gick igen, som en karusell, som aldrig stannade, Fun, fun, fun...

Brian Wilson tog upp sin gitarr. Men några toner ville det inte komma. Den var stum och död. Med tristessens grå mask över ansiktet tog han sikte på Falköpingsvägens svarta asfalt. I nattens mörker ställde han sig mitt i vägbanan och väntade. Bara den vita fendern glittrade i det bleka skenet från stjärnljuset (den som upplevt en natt på småvägar i östra Västergötland vet vad jag menar).

Beach Boys var surfmusikens stora hjältar och gav från mitten av 60-talet ut mängder av plattor. Flera av låtarna blev stora hits, Surfin´ USA, Wouldn´t it Be Nice, Help Me Rhonda, Barbra Ann och många, många fler.

Diverse olika skivbolag givits ut mängder av samlingsplattor med Beach Boys. Betydligt fler än de originalskivor bandet gjorde.

Nr: 1873/2222

Grundidén till denna text är snodd från en text av Anders F Rönnblom, som finns på skivkonvolutet till LP:n Krig & Fred och Country Music.

1 kommentar:

  1. Just denna Beach Boys-samling har jag också i samlingen, och den är helt okej om man (som jag) är nöjd med att ha bandets största 60-talshits.

    SvaraRadera