The Musical Box: Risk att det blir fler

lördag 15 juni 2013

Risk att det blir fler

STEVE MILLER BAND – GREATEST HITS 1974-78 – 1978

Det här är en kanonplatta! Trots att det är ett samlingsalbum. Och trots att det inte på något sätt täcker allt Steve Miller gjort. Det handlar bara om åren 1974 till 1978, men det är fullt tillräckligt. De åren var Steve Miller Band bästa tid som stadig hitlisteleverantör till de amerikanska radiostationerna.
Som en första LP med Steve Miller Band är den ypperlig. Här finns alla hans riktigt stora låtar från de där åren; Jet Airliner, The Joker, Fly Like An Eagle.

Anrättningen kryddas av en lång rad ”mindre” hits, som Swingtown, Rock´n Me, Dance Dance Dance. Sammantaget blir det en läcker och mycket frestande skiva som lockar till att ge sig in i Steve Millers märkliga musikvärld av countryrock, blues, psykedelia och västkustrock. Så blev det åtminstone för mig.

Den här skivan gick varm under många år, och nu har jag skaffat nästan alla hans andra plattor också...

Har du inte någon skiva med Steve Miller Band ännu, rekommenderar jag den här. Risken är dock stor att det blir fler...

Nr: 118/2222

2 kommentarer:

  1. Har den här skivan och köpte den enbart för en låt och det är hittills den enda låt jag lyssnat på, en av mina absoluta favoriter; Serenade. Låten som enbart tycks bestå av olika söags refränger..
    ..men, det finns uppenbarligen anledning att spela resten av skivan också! Tack för en strålande blogg!
    /Rikard

    SvaraRadera
  2. Just den här skivan var också min inkörsport till Steve Miller, den är en bra samling. Kan inte annat än å hålla med dig Olle. //Bosse

    SvaraRadera