The Musical Box: Tre trallande tyskor

tisdag 4 juni 2013

Tre trallande tyskor

ARABESQUE – MARIGOT BAY - 1981

Okej, upp med kalkonradarn. Det här är något av det mest udda jag har i samlingen. Värre än så här blir det inte! Tysk krautdisco! Från discomusikens guldålder, början av 80-talet.

Den här LP:n har precis allt för att uppfylla kraven, monotona melodislingor, blippande synthar, konstgjorda ljudeffekter och tre trallande tyska bombnedslag.
Visst verkar det hemskt? Och det är det... Men det är inte alls dåligt för att vara disco, tvärtom. Det här är faktiskt bra mycket roligare än mycket av den industritillverkade amerikanska dansmusik som dök upp under samma tid.

Arabesque är eurodiscon i dess mest extrema form, sån där musik som kan få folk att fnittra hysteriskt, antingen av lycka...eller av vansinne, eller av att bara ha tappat kontakten med verkligheten.

Men garva du bara, du som på helgerna häckar på house- och technoställena. Om 30 år kommer folk att fnittra hysteriskt åt den musik som spelas där idag...
Men nej, detta är ingen musik som normalt ingår i min skivsamling. Men en så udda sak som den här kunde jag ändå inte låta bli. Jag fick den oförskämt billigt dessutom. Och en sån här raritet kunde jag bara inte släppa.

Arabesque står tydligen högt i kurs hos samlare av disco. Tyskornas skivor går nu för tiden på flera hundralappar. Troligen för att upplagorna var ganska små. På 70-talet stod eurodiscon inte särskilt högt i kurs, då var det USA som gällde.

Marigot Bay såldes för några år sedan på Ebay för 151 euro. Det är mycket pengar för en discoskiva.

Nr: 29/2222

2 kommentarer:

  1. Ja, herrejesus... att det finns folk som samlar på tysk kalkon-disco från 80-talet och betalar dyra pengar för sånt här... Man saknar ord.

    För övrigt har du säkert rätt i att folk kommer att skratta generat åt mycket av dagens s.k. dansmusik om inte alltför många år. Något så trist och musikaliskt torftigt som dagens techno är ju svårt att hitta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. He, he, tack för medhållet.
      Jag har flera gånger tänkt att göra mig av med den, men en sån här skiva måste man ju bara behålla...

      Radera