The Musical Box: Manzanera på gränsen

lördag 28 november 2015

Manzanera på gränsen

PHIL MANZANERA – PRIMITIVE GUITARS - 1982

Phil Manzanera är besvärlig. Den gamle Roxy Music-gitarristens soloplattor kan vara jobbiga att lyssna på. Det gäller att vara på rätt humör. Det han gör på sitt album Primitive Guitars från 1982 är verkligen nervpåfrestande.
Experimentell artrock kan man väl kalla det om man vill vara snäll. Halvtaskig synthpop med gitarrinslag, om man vill vara elak.

Som en blandning mellan Mike Oldfields musik och Pet Shop Boys. I vilket fall som helst finns det inget av Roxy Music på den här skivan. Inte ett spår.

Om man nu kan stå ut med torra synthtrummor, loopade melodislingor och långa sekvenser av ljudeffekter utan direkt början eller slut, då kan nog det här vara rätt intressant.

För min del funkar skivan bäst som avslappningsmusik att ha på i bakgrunden. Den musikaliska frihet Phil Manzanera aldrig fick i Roxy Music tog han tillbaka här med råge.

Primitive Guitars är helt instrumentell och jag tror att musikstyckena här möjligtvis skulle kunna vara en liten inspirationskälla för dagens electropoppare. För min del är det väldigt tveksamt.

Nr: bortsorterad ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar