The Musical Box: Neil Young gick för långt

lördag 28 november 2015

Neil Young gick för långt

NEIL YOUNG – LIFE – 1987

Är det nån mer än jag som tycker att stämningen är på väg att bli pinsam? Och då har jag inte ens kommit till vilken skiva jag ska ge mig på nu...Neil Youngs monster från 1987, Life.
En LP som till och med får mig att uppskatta och se hans synthrockplattor Trans och Re-Ac-Tor i ett betydligt bättre ljus (om än något ofokuserat)...

Den här gången tog Neil Young hjälp av Crazy Horse och lyckades koka ihop ännu en 80-talssoppa, ett långkok med massor av ingredienser som till slut blev lite för mycket.

Det är möjligt att den här LP:n lät bra på 80-talet. Men nej, Life gillar jag inte alls. Jämförd med flera andra av Youngs album från samma tid, 80-talet, är den kanske inte helt kass.

Det kan till och med vara så att melodierna är bättre här på länge. Men problemet för min del är mixningen.

För av någon anledning fick Neil Young för sig att vrida upp volymen på både trummor och synthar och sen dra ner gitarrljudet till ett halvskramligt bakgrundsstök.

Det ger Life ett för mig konstigt och sjukt ljud, ungefär som när man lyssnar på musik och samtidigt har hög feber. Ljudbilden blir på något sätt förvriden och svår att uppfatta.

Kanske insåg Neil Young själv att han gått lite för långt. På den LP som kom året efter, This Note´s For You, experimenterade han i stället med jazz.

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar