The Musical Box: Robbie Krieger efter The Doors

torsdag 26 november 2015

Robbie Krieger efter The Doors

ROBBIE KRIEGER – ROBBIE KRIEGER & FRIENDS – 1977

Det är möjligt att en och annan gammal övervintrade hippie blev besviken när Doors-gitarristen Robbie Krieger släppte sitt första soloalbum.
LP:n Robbie Krieger & Friends har nämligen ingenting alls med Waiting For The Sun eller Break On Thru att göra. Att det var Robbie Krieger som var upphovsmannen till Light My Fire kan man inte ens ana.

Robbie Krieger & Friends är nämligen en jazzrockplatta som förutom ett och annan stön och stånk i bakgrunden är en helt instrumental skiva. Förmodligen var det väl så att Robbie äntligen tyckte han kunde få ge uttryck för sina innersta känslor då var det inte psykedelisk rock det handlade om, utan något helt annat.
Men å andra sidan tror jag knappast att tiden med Doors och Jim Morrisons något förvirrade framtoning var särskilt negativ för Robbie Krieger. Jag, och troligen många med mig, hade aldrig ens tänkt tanken att köpa den skivan om det inte varit för Doors.

Jag visste dock vad jag köpte, jag hade hört skivan innan. Jazzrock är inte mitt specialämne, men kombinationen av Robbies bakgrund och ett för mig oväntat vägval var lite kittlande.

Jag blev inte besviken. Utan att kunna särskilt mycket om genren är det här en LP jag uppskattar.

Robbie Krieger balanserar mellan jazz, funk och faktiskt lite disco, vilket gör skivan till underhållande lyssning, dock inte särskilt originell.

Nr: 311/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar