The Musical Box: Mmm...Harvest...

lördag 28 november 2015

Mmm...Harvest...

JOHN MILES – MILES HIGH - 1981

Att få säga Harvest, när man snackar skivetiketter, ligger ungefär lika njutningsfullt i munnen som när Homer Simpson stönar ”mmm Donuts...”
För oftast när den etiketten kommer på tal handlar det om grupper som Pink Floyd och liknande. Progressiv experimentell rock, ofta lite på gränsen. Men det där stämmer inte alltid.

Det var därför John Miles album Miles High under en tid fanns i min samling. Den kanadensiska pressen av den skivan gavs nämligen ut på den gröna Harvest-etiketten...

Den engelska låg på nåt annat bolag som jag inte lagt på minnet vilket. Jag har till och med gjort mig av med den engelska.

John Miles tidiga album står inte särskilt högt i kurs hos mig. Efter skivor som Rebel, MMPH och en låt som Music fanns inte ens tanken på att ge honom fler chanser.

Miles High är dock en av hans senare tidiga album, den är från 1981. Nu är detta inte nån direkt förmildrande omständighet.

Miles High är liksom Miles övriga skivor radioanpassad 80-talsrock, vältrimmat och snyggt polerat. Därmed också ganska tråkigt och intetsägande. Därför har jag den inte kvar.

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar