The Musical Box: Synd om ryssarna

lördag 28 november 2015

Synd om ryssarna

ELTON JOHN – A SINGLE MAN - 1978

Vad det gäller A Single Man – ett Elton John-album från 1978 – vill jag påpeka två saker.

1 – Skivan hör inte längre till min samling. Den är utrensad.
2 – Den var i fantastiskt fint skick. Jag hade sällan anledning att spela den.

Som du redan räknat ut hörde inte A Single Man till mina favoriter. Var det kanske så att jag inte gav skivan någon större chans? Tror inte det. Jag orkade aldrig spela den två gånger i rad.
Jag tycker lite synd om ryssarna. Det här lär nämligen vara den första rockplatta från Västeuropa som släpptes i Sovjet. 1979 var det, och Sir Elton gjorde till och med en konsert i Moskva för att fira tilldragelsen. Inte undra på att det finns ryssar som fortfarande tittar ilsket efter engelsktalande.

Det kan inte varit den här skivan som till slut fick muren att falla...även om det säkert finns en och annan som skulle vilja skriva om historien till Elton Johns fördel. Det finns ju till och med stora tänkare som hävdar att det var Melodifestivalens förtjänst att järnridån till slut gick ner.

Om du nu ändå skulle få för dig att spela A Single Man. Ladda med koffein innan, kaffe, cola eller nåt annat uppiggande.

För egen del brukade jag nicka till redan under Shine On Through (första låten). Egentligen finns det bara en bra låt, som eftervärlden (och ryssarna) borde lägga på minnet, Song For Guy.

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar