The Musical Box: Quo tillbaka till boogierocken

lördag 28 november 2015

Quo tillbaka till boogierocken

STATUS QUO – PERFECT REMEDY – 1989

När man inte trodde det kunde bli värre...
Då var det dags för Perfect Remedy. Nä, jag överdriver lite. Perfect Remedy - som visserligen inte är rolig alls - är betydligt bättre än föregångaren, Ain´t Complaining från året innan.
Och det hjälper inte att nån försöker komma dragande med en låt som Tommy´s In Love, som förmodligen är den värsta låt Status Quo någonsin gjort, demotejperna på 60-talet inräknade.

Perfect Remedy är liiite bättre än sin föregångare. Där ger jag mig inte. Det hänger på en sak. På Ain´t Complaining var Francis Rossi och Rick Parfitt ute och letade efter ett nytt sound. Det gick så klart fullständigt bottenlöst åt Huskvarna.

Till Perfect Remedy hade de släppt den grumliga idén. Status Quo är ett boogierockband – punkt – slut. Så här lirar de sin gamla vanliga boogie igen. Visserligen kör de låtarna i dansbandstempo, men det låter i alla fall som Status Quo.

Och det är ju bra. Sen att det inte låter särskilt bra om plattan är en annan sak. På rak arm så här kan jag inte komma på nån låt jag skulle kunna rekommendera nån att lyssna på.

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar