The Musical Box: Bara vanlig amerikansk hård rock

lördag 13 april 2013

Bara vanlig amerikansk hård rock

JO JO GUNNE – JUMPIN´ THE GUNNE - 1973
Vad är det för fel på Jumpin´ The Gunne egentligen?
Jo Jo Gunne har ju energin och en viss sjuk humor, som åtminstone tar sig uttryck på det märkliga skivomslaget. Men det är nåt som saknas... Jo visst, så är det ju!
Det finns inte en enda bra låt!
Vi kan väl börja med skivomslaget, som förmodligen var väldigt upprörande även på det glada 70-talet. Bilden föreställer hela bandet liggande i en säng och ovanför flyger en naken väldigt överviktig dam...

Det kanske är roligt...jag vet inte. Men jag tror inte att det uppskattades ens då. Å andra sidan gjorde ju Juicy Lucy något liknande...och det tyckte alla var väldigt roligt...
Musiken på skivan är dock inte särskilt mycket att skriva om. Okej, Jo Jo Gunne har energi, det går inte att ta miste på. Men det hade de tydligen inte i låtskrivandet.

Möjligtvis kan man väl, för att vara lite snäll, hävda att At The Spa och Monkey Music är rätt bra rockers. Men mycket mer än så är det inte. Bara typisk amerikansk hårdrock, utan nån som helst liten twist.

Nr: 1422/2222

1 kommentar:

  1. Bra analys. Det hjälper inte hur många gånger man lyssnar på den här skivan, man kommer ändå inte ihåg någonting efteråt. Ändå låter det på ett visst plan helt okej hela tiden.

    SvaraRadera