The Musical Box: Grand Funks guldskiva

måndag 1 april 2013

Grand Funks guldskiva

GRAND FUNK RAILROAD – WE´RE AN AMERICAN BAND - 1973

Att ge ut en LP med ett omslag i guld kan tyda på flera saker. Dels kan det vara missledande och få folk att tro att det är riktigt, riktigt bra grejer på skivan. Men eftersom det handlar om Grand Funk Railroad kan man nog stryka den gissningen direkt.
Och redan nu kan du väl ana att Grand Funk inte är något av mina favoritband. Trots att deras plattor spelades nästan jämt en kortare tid i mitten och slutet av 70-talet.

De blev av nån för mig outgrundlig anledning hjältar för många 70-talstonåringar, företrädesvis långhåriga grabbar som ville verka lite halvintellektuella.

Guldomslaget kan tyda på en sak till – som jag misstänker är den rätta – en överdriven tro på sina egna grejer och en tro på en storhet som inte fanns. GRANDiost var det i alla fall.
We´re An American Band - för så heter guldskivan – har inte mycket att erbjuda nu för tiden. Men jag får väl ändå erkänna – när jag nu vräkt ur mig all uppdämd ilska  – att guldskivan är en rätt hyfsad rockplatta.

Låtarna We´re An American Band och Black Licorice (som måste spelas högt!) har en rätt skön funkig underton. Inget krångligt och avancerat, så klart. Bara vanlig rock´n´ roll. Men det funkar...

Nr: 1507/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar