The Musical Box: Drabbad av psykedeliska tankar

måndag 1 april 2013

Drabbad av psykedeliska tankar

COUNTRY JOE McDONALD – HOLD ON IT´S COMING – 1970

Att påstå att det bara är bra låtar på den här plattan är ingen överdrift. Detta är en liten psykedelisk pärla från Country Joe McDonald. Ja, han med The Fish och I-Feel-Like-I´m-Fixin´-To-Die-Rag.

Men det var -67 eller nåt sånt. Det här är en soloplatta med Joe själv från några år senare. Han har gjort många album genom åren och nästan alla är såna där sorgligt bortglömda saker. Men bra!
Efter tiden med Country Joe & The Fish har Joe McDonald släppt närmare 20 soloalbum. Det senaste bara för något år sedan (2012), så den gamle protestsångaren...och legendaren...ser ut att hålla fanan högt nu också.

Hold On It´s Coming är en liten bedagad skönhet, en dagen-efter-den-stora-festen-platta eller kanske inspelad i ett tjockt dimmoln av ”psykedelisk rökelse”.

”Dagen efter” för att musiken är lätt tillbakalutad - drömsk och poetisk skulle man nog kunna påstå. Country Joe växlar mellan laidback blues och amerikansk folkrock, letar sig vidare via Byrds och drabbas sen tämligen svårt av psykedeliska tankar; ”I lost my baby in outer space/She´s up there past the moon”, ja och så vidare...ni vet...
Givetvis är detta en svår platta att hitta nu för tiden, som alla LP-skivor med Country Joe. De allra första för den legend-status bandet fick, inte minst efter sin spelning på Woodstock.

De senare på grund av att de förmodligen aldrig trycktes i större upplagor. Alla hans skivor är säkert inte lika bra. Men den här kan jag absolut rekommendera, Hold On It´s Coming!

Nr: 1899/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar