The Musical Box: Rörigt, men uppfriskande

onsdag 10 april 2013

Rörigt, men uppfriskande

3´S A CROWD – CHRISTOPHER´S MOVIE MATINEE – 1968
Allmusic.com tycker inte att det finns något särskilt att nämna om den här LP:n, förutom att Mama Cass var med och producerade tillsammans med Steve Barri, som var en legend redan i slutet av 60-talet.

Och att basisten hette Ken Koblun, som hade lirat med Neil Young. I övrigt är det ganska alldaglig 60-talspop med lite influenser av folkrock...säger Allmusic.com.

Jag tycker skivan är bättre än så. Detta relativt okända kanadensiska popkollektiv har kvalitetet som gör att åtminstone jag gärna spelar LP:n.
3´s a Crowd balanserar på gränsen mellan det psykedeliska kaliforniasoundet, amerikansk folkrock och sunshinepop. Soundet ligger inte alls långt från Mama´s & Papa´s.

Men 3´s a Crowd försöker gå lite utanför de ramarna också och ger sig dessutom på både musikal, brittisk beatpop och Airplane-psykedelia.

Det gör visserligen Christopher´s Movie Matinee till ganska rörig lyssning, men samtidigt är det rätt uppfriskande, lite kul och ganska spännande. På det hela taget rätt bra sunshinepop, som jag tycker är betydligt mycket bättre än vad Allmusic.com påstår.

Christopher´s Movie Matinee blev enda LP:n för 3´s a Crowd, gruppen splittrades strax efter utgivningen.

Några direkta hitlåtar skakade 3´s a Crowd inte av sig, men hittar du skivan tycker jag du ska kolla upp Coat Of Colors, Wasn´t It You och halvskumma Don´t Mess Up A Good Thing.

Nr: 1174/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar