The Musical Box: Powerpop i punktempo

lördag 6 april 2013

Powerpop i punktempo

Punk - Del 3

FLYS – WAIKIKI BEACH REFUGEES - 1978

Punkvågen blev en ny guldålder både för nya band och skivbolag. Det var många som var på jakt efter Eldorado. Men alla lyckades inte lika bra som Sex Pistols, Clash och the Damned.
The Flys dök upp 1977, när skivbolagsfolket i England fladdrade omkring alldeles stirriga för att inte missa något. De hade så fullt upp med att leta efter det senaste att de inte hann lyssna efter det. När the Flys släppte en EP på eget bevåg var EMI blixtsnabbt framme och skrev kontrakt.

Coventrybandet beskrev sig själva som en blandning mellan the Byrds och Buzzcocks. Powerpop i punktempo. Det lät nog spännande.

Men trots att bandet lanserades hårt och fick gå på alla innefesterna uteblev framgången. Mest beroende på att musiken de gjorde inte var särskilt bra.

LP:n Waikiki Beach Refugees var visserligen hyfsad, men det fanns ingen hitlåt att hänga upp den på. Ingen av singlarna från LP:n tog sig in på topplistan. När även andra albumet ”Own” misslyckades, var det slut med the Flys.

Nr: 1594/2222

3 kommentarer:

  1. Men vad fan! Dem har jag totalmissat. Och jag som trodde jag hade örnkoll på punkvågen, åtminstone vad beträffar de band som släppte lp-skivor. Kan inte ens påstå att omslaget ser bekant ut. Där ser man.

    SvaraRadera
  2. Oj, då kan man vara lite stolt då...
    Men jag kan inte påstå att jag har särskilt bra koll på det här gänget. Jag hittade skivan av en tillfällighet.

    SvaraRadera
  3. Købte den da den udkom, men har aldrig hørt deres anden lp. Synes fortsat sangen Love And A Molotov Cocktail er glimrende især da teksten ikke har nogen sammenhæng med omkvædet, hvilket er herligt.

    SvaraRadera