The Musical Box: Den första och enda samlingsplattan med Mama´s & Papa´s

lördag 6 februari 2016

Den första och enda samlingsplattan med Mama´s & Papa´s

MAMA´S AND PAPA´S – FAREWELL TO THE FIRST GOLDEN ERA – 1967

Detta samlingsalbum kom redan 1967, vilket kanske verkar tidigt för att sammanfatta The Mama´s & The Papa´s hitlistekatalog. Men redan då hade de en rad stora hits bakom sig; Monday Monday, California Dreamin´ och en rad till.
Sen visade det sig också att skivans titel var alldeles fel. Mama´s & The Papa´s sa visserligen adjö till sin ”Golden Era”, men det var inte den första, det blev den enda.

Bara ett år senare gav de ut sin sista gemensamma studio-LP, The Papa´s & The Mama´s, 1969. En kort men intensiv karriär för ett band som 1967, mitt under The Summer Of Love, var lika stora som Beatles.
Gruppen upplöstes i slutet av 60-talet och de fyra gav sig ut på vingliga solokarriärer, där kanske Mama Cass lyckades allra bäst. Gruppen återförenades 1971 för att spela in LP:n People Like Us, som knappast ska räknas till någon era alls – Golden eller inte – den gjordes för att uppfylla ett kontrakt med Dunhill Records.

Samlingsalbumet Farewell To The Golden Era innehåller alla Mama´s & Papa´s stora hits, men är inte den enda samlingsplattan med gruppen, det finns väldigt många...

Men det är den första samlingsskivan. Och den sista riktiga också för den delen.

Nr: 1901/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar