The Musical Box: Den tredje skivan

måndag 15 februari 2016

Den tredje skivan

PUGH ROGEFELDT – MÄNNISKORS HANTVERK – 1991

Ni vet såna där reaförsäljningar där man erbjuds ”en för 40, tre för 100”...och så vidare. Människors hantverk var den tredje skivan...
Jag hittade ingen annan som jag kunde tänka mig att släpa hem förutom de två jag redan valt ut (en med Steve Miller Band och en med J Geils Band). Tänkte väl att jag kunde ge bort eller sälja den om jag inte gillade den, eller hade plats.
Det är en helt okej LP för att vara en svensk 90-talare. Pugh Rogefeldts 80-tals och 90-talsplattor är annars inget som tilltalat mig alls. Grymlings har definitivt aldrig hört till mina favoriter. Men Människors hantverk tycker jag är bättre än så.

En sak är att jag gillar ljudet. Ljudproduktionen på 90-talet blev mycket bättre, och framför allt mer sansad, än årtiondet innan. Man slipper den där bombastiska och fullproppade ljudbilden, och det är bra.

Snart kommer det en vind var en ganska stor radiohit på sin tid. Kanske mest för att den delvis påminner om låtarna på Pughs 70-talsalbum...en fortsättning på Små lätta moln kanske..?

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

2 kommentarer:

  1. En av Pughs bättre, skulle jag säga. Jämn och med vassa toppar. Klart roligare i mina öron än exempelvis Pughish och Bamalama, ja, bättre än allt sedan Bolla & Rulla rentav. (Jag är rätt så förtjust i Het men den är lite ojämn.)

    SvaraRadera
  2. Fanns det verkligen ingenting annat som kunde ha fungerat som "tredje-platta"? Om jag minns rätt brukade det i allmänhet finnas någon back med klassisk musik på den där typen av skivreor. Där kunde man i nödfall hitta något att "fylla ut" med. Hursomhelst, lycka till med att hitta en köpare till din Pugh-platta...

    SvaraRadera