The Musical Box: Ett i raden av anonyma Walshalbum

torsdag 25 februari 2016

Ett i raden av anonyma Walshalbum

JOE WALSH – SONGS FOR A DYING PLANET – 1992

Joe Walsh fortsatte på sitt invanda 80-talsspår även på 90-talet. Songs For a Dying Planet är ett i raden av flera tämligen anonyma album med den gamle eaglesgitarristen, James Gang- och Barnstormledaren.
Om det inte varit för Coyote Love, som jag påstår är en av de bästa låtar Joe Walsh någonsin spelat in skulle man kunna leva ett ganska bra liv även utan denna CD.

För säkerhets skull kan jag väl lägga till Shut Up och Fairbanks Alaska, som också är starka spår, om än inte direkt sådana där låtar man 20 år senare plockar upp igen och lyssnar på.
Undrar om nån blir ilsken när jag säger att jag tycker Joe Walsh är lite tråkig i längden?

Men visst kan man uppskatta hans ibland fantastiskt och överraskande kreativa gitarr. Men mest kanske det där lätt ofokuserade och spretiga soundet som på något sätt är en del av hans ”grej”.

Den där oförskämda humoristiska glimten han alltid har i ögat är så klart charmig, men gör inte att mitt förtroende för Joe Walsh blir högre. Songs For A Dying Planet är ett album för fansen.

Nr: 104/CD

2 kommentarer:

  1. Jag brukar tycka det är kul att läsa och kommentera dina blogginlägg, men på sista tiden har det varit för trista grejor du tagit upp. Jag menar... Joe Walsh, ett av Santanas olyssningsbara fusion-experiment, ärke-tråkmånsarna The Police med sin hitlisteanpassade fusion av fuskreggae och 80-talspop, Nationalteaterns plakatpolitiska plattityder, nåt tyskt elände som ingen jävel hört talas om, Jackson Brown (om möjligt lika tråkig som Sting/Police), en av många bortglömda skivor med Golden "vi-hade-en-hitlåt-men-gjorde-sedan-ytterligare-30-plattor-som-ingen-hört" Earring.... Nej, nu får du ta mig f-n skriva om nåt kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. He, he, kan inte garantera nånting. De skivor jag skriver om är de jag lyssnat på den senaste tiden. Ett problem som dock uppstått senaste tiden, eftersom planen är att jag ska skriva om alla skivor i samlingen, är att jag skrivit om så många av mina skivor att jag nu börjar komma till de där som står ganska långt bak i samlingen...som tex Joe Walsh, konstiga santanaskivor och de där Golden Earringskivorna ingen (utom jag) köpte...
      Men det finns en hel del godsaker kvar också, så ge inte upp. Talking Heads, Sparks, Roxy Music och Beatles är sånt som står på tur den närmaste tiden.

      Radera