The Musical Box: Mustig och svettdrypande sydstatrock

lördag 6 februari 2016

Mustig och svettdrypande sydstatrock

MOLLY HATCHET – GREATEST HITS – 1990

Molly Hatchet är den ovårdade och ouppfostrade kusinen från landet, det svarta fåret. Det är svettig boogierock, ylande gitarrer och jammig sydstatsrock. Molly Hatchet är 80-talets svar på Lynyrd Skynyrd, bra mycket tuffare än de riktiga Skynyrdsläktingarna i Van Zant och 38 Special.
Den här Greatest Hits-skivan är relativt tidig. Därmed också en bra samlingsplatta. Kännare av Molly Hatchet vet så klart att gruppens bästa år är slutet av 70-talet och början av 80-talet med album som Molly Hatchet, den magiska frustande debutskivan och whiskeydränkta Flirtin´ With Disaster.

Senare album håller också bra klass, men känns allmänt lite svagare då Molly Hatchet, liksom alla andra på 80-talet, gick mot mainstreamfåran.

Då är det så klart bra att detta samlingsalbum domineras av låtar från de två första skivorna. Album som Beatin´ The Odds, Take No Prisoners och No Guts No Glory representeras av bara någon enstaka låt.

Därför kan jag rekommendera den här skivan till dem som har lite extra feeling för svettig, mullrande, mustig sydstatsrock.

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar