The Musical Box: Seriöst av Kim Larsen

torsdag 4 februari 2016

Seriöst av Kim Larsen

KIM LARSEN – JUNGLE DREAMS - 1981

Gasolin lyckades aldrig med vad de hoppades på – att bli stora i USA och England. Det var en av orsakerna till splittringen inom bandet och att de till slut bröt sitt samarbete. Kim Larsen gjorde som soloartist efter det också flera försök att bli erkänd utanför Danmark, men inte heller det gick särskilt bra.
Jungle Dreams är kanske hans mest seriösa försök* att lyckas i USA. Skivan är inspelad i New York, producerad av amerikanen Joe Delia och dessutom sjunger Kim på engelska. Lite intressant för oss svenskar är kanske att Jojje Wadenius finns med bland studiomusikerna.

LP:n är dock inte särskilt spännande. Låtarna Rock´n´roll City och Donnez-Moi de Feu blev visserligen mindre hits, men fick aldrig något större genomslag.

När man nu för tiden kan se tillbaka på Kim Larsens gedigna skivproduktion genom åren är det bara att konstatera att Jungle Dreams knappast hör till hans bästa verk.

Framför allt saknar man den charm, avslappnade attityd och humor som finns på hans senare ”hemmagjorda” danska album. Jungle Dreams är med andra ord lite för seriös.

Möjligtvis kan man se skivan som ett lite udda inslag i Kim Larsens diskografi, och av den anledningen intressant. Längre än så vill jag inte sträcka mig.

Nr: 583/2222

* Jungle Dreams är hans andra soloalbum på engelska, den första gav han ut några år innan, Kim Larsen og Yankee Drengene.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar