The Musical Box: Peter Greens perfekta uppföljare

söndag 14 februari 2016

Peter Greens perfekta uppföljare

PETER GREEN – LITTLE DREAMER – 1980

Little Dreamer är den perfekta uppföljaren till In The Skies, Peter Greens comeback efter många års tystnad. Den är som Communique var för Dire Straits, som You´re Gonna Get It för Tom Petty eller för all del Led Zeppelins tvåa. Alltså den där svåra andra skivan efter en bländande start.
Okej, nu var inte In The Skies Greens första, utan hans andra. Första soloplattan, The End Of The Game, var en desperat katastrofskiva som släppts strax efter att Peter Greens på grund av sina drogproblem lämnade Fleetwood Mac. In The Skies var omstarten tio år senare. Little Dreamer är nästan lika bra.
Inledningen med Loser Two Times och Momma Don´tcha Cry är dock tveksam. Av någon anledning ger sig Green på disco(!) och funk, vilket kanske inte var det man väntade sig av en bluesgitarrist som Peter Green.

Men redan i tredje låten, Born Under A Bad Sign, är Green tillbaka i bluesspåret, han håller sig där resten av skivan och därmed är allt förlåtet.

Ska du börja lyssna på Peter Greens skivor efter Fleetwood Mac är det In The Skies du ska börja med. Den skiva du ska lyssna på sen är Little Dreamer.

Nr: 159/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar