The Musical Box: Grand Funk - allt eller inget

söndag 7 februari 2016

Grand Funk - allt eller inget

GRAND FUNK RAILROAD – THE BEST OF – 1993

Det är möjligt att låtar som Shinin´ On, Time Machine och Mean Mistreater inte imponerar nu för tiden. Men annat var det i början av 70-talet. Då kunde man sitta framför högtalarna bara för att lyssna på inledningen av Time Machine, först gitarr bara i en högtalare! Och sen kom trummorna i den andra!
He, he, kom ihåg att det här måste varit någon gång 1972 eller något sånt. Då var såna ”tekniska finesser” oerhört stora. De som bara hade monospelare var det synd om.

Grand Funk var ett stort band också. De var hjältar för väldigt många tonåringar i början av 70-talet. Fråga bara Homer Simpson, han var ung på den tiden.

Grand Funk var förresten de stora gesternas band också. Det var mycket av allt. Och gärna så högt som möjligt. Inte alltid behagligt att lyssna på.

Inte alltid bra heller. Grand Funk hade liksom inga mellanlägen. Antingen var ´låtarna sagolika eller så var de skitjobbiga att lyssna på.

Den här samlingsplattan är nog ungefär lika bra som de flesta andra. Gamla klassiker (för dem som var med) som Time Machine, Mean Mistreater, The Loco.Motion, Shinin´ On och Bad Time blandas med några av de där jobbiga sakerna; We´re An American Band, Walk Like a Man och Gimme Shelter.

Nr: borttagen ur samlingen, säljes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar