The Musical Box: En LP att trivas ihop med

söndag 20 januari 2013

En LP att trivas ihop med

Det får bli en Kim Larsen till...

KIM LARSEN – FORKLAEDT SOM VOKSEN - 1986

Nu ska vi ha roligt igen. Dags för Kim Larsen och Forklaedt som voksen. Det är den LP som sålts näst mest i Danmark genom tiderna. Det är bara Kim Larsen själv och det album som han gav ut innan den här som är värre, Midt om natten.
Det finns naturligtvis en anledning till att Forklaedt som voksen toppade alla danska listor 1986. Det är helt enkelt en förbannat bra popskiva.

Dessutom finns det massor av humor och värme i den gamle Gasolinsångarens låtar. Det går inte att ha tråkigt, och det går inte att vara oberörd. Kim Larsen har den där sällsynta förmågan att verkligen kunna slå an på de rätta strängarna.
Det gör inte så mycket att Forklaedt som voksen knappast kan räknas som särskilt revolutionerande eller nyskapande. Att Kim Larsen har sina rötter hos Bob Dylan, Beatles och folkmusik går inte att missa.

Detta är en LP att trivas ihop med.
Att ta en öl ihop med.
Att spela när man behöver bli på gott humör.
Att bara lyssna på.

Mina favoritlåtar är så klart Familien skal i skoven, Jutlandia och lilla läckra Fru Sauterne, som är några av Kim Larsens allra bästa låtar och som finns med på varenda samlingsalbum som getts ut. Men jag vill nog påstå att alla låtar på Forklaedt som voksen har sin egen charm.

Nr: 260/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar