The Musical Box: Tremeloes hade det rätta soundet

lördag 12 januari 2013

Tremeloes hade det rätta soundet

Brittisk beatpop II – Del 2

Brian Poole & The Tremeloes kom ursprungligen från Dagenham i södra England...och det är väldigt långt från floden Mersey...men rätt kul ändå...

BRIAN POOLE & THE TREMELOES – Remembering... - 1977

Men det är ingen tvekan om att Tremeloes hade det rätta soundet. Det låter verkligen som merseybeat, glittrande små poplåtar, stämsång och snyggt.
Brian Poole var den obestridde bandledaren. Han lämnade dock gruppen redan 1966 för en solokarriär. Det hindrade dock inte The Tremeloes att fortsätta, men då som en stämsångsgrupp.

I slutet av 60-talet tröttnade dock medlemmarna i bandet på att inte bli tagna som seriösa musiker, förkastade alla sina gamla låtar och gav sig på en karriär som progressivt rockband. Det gick inte alls och gruppen upplöstes.
Men det är nog för åren med Brian Poole som Tremeloes blir ihågkomna. Den samlingsplatta jag har innehåller låtar från åren 1962 till 1965, då gruppen var som framgångsrikast.

För min del är dock Tremeloes inte nån direkt favorit. Jag tycker deras sound är lite väl ”amerikansk” och de gör (här) dessutom covers på mestadels topplåtar från USA-listorna.

Årtalet den gavs ut är för mig okänd, så är det nån som vet får ni gärna höra av er.

Nr: 1855/2222

2 kommentarer:

  1. Utgivningsår 1977
    Själv kommer jag bäst ihåg Tremeloes efter att Brian Poole slutat, låtar som "Silence Is Golden" (var inte den låten gruppens största hit?), "Here Comes My Baby", "Even The Bad Times Are Good" etc.

    SvaraRadera
  2. Even the bad times are good kommer jag ihåg och Silence is golden har jag så klart hört, men Tremeloes var nog som störst när jag var för liten...

    Tack för årtalet förresten.

    SvaraRadera