The Musical Box: Udda men mycket humor

tisdag 15 januari 2013

Udda men mycket humor

GOOD RATS – BIRTH COMES TO US ALL – 1978

Oj, oj, ännu en kanonplatta jag inte spelat på väldigt länge. Good Rats är ju ett lysande hårdrockband med känsla för det lite udda och dessutom med massor av humor.
Birth Comes To Us All är en sån där platta man hela tiden upptäcker små spännande saker på. Det spelar nästan ingen roll hur många gånger man spelar den, den går inte att tröttna på.

Good Rats har dock en lite knepig stil som säkert avskräcker en och annan. Förmodligen var det därför de aldrig lyckades utanför Long Island i USA.

Där är de däremot stora hjältar fortfarande. Deras skivor är eftertraktade av amerikanska samlare, både på vinyl och CD. Här i Sverige går dock deras album att få tag på nästan oförskämt billigt. Hur mycket jag betalade för mitt exemplar tänker jag inte berätta, men inte var det mycket...
Good Rats kom aldrig längre än att få vara förband till de stora, Aerosmith, AC/DC och såna där. Att de var värda mer uppmärksamhet är Birth Comes To Us All ett bevis för.

Den sägs vara en av bandets mer kommersiella album och anses egentligen inte höra till deras bästa. Men för mig räcker den. Den här skivan gillar jag. Favoritspåren är stenhårt rockiga Cherry River, humoristiska Juvenile Song och Gino.

Nr: 848/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar