The Musical Box: En godispåse från Paul McCartney

onsdag 21 november 2012

En godispåse från Paul McCartney

PAUL McCARTNEY & WINGS – BAND ON THE RUN - 1974

Har jag sagt hur bra jag tycker Band On The Run är?
Paul McCartney och Wings album från 1974. Den är nästan som en godispåse. Varenda låt man plockar fram är en liten läckerbit.
Ta till exempel starten med titelspåret Band On The Run, en tredelad nästan psykedelisk låt med tuffa riff och coola mellanpartier. Eller Jet, som förmodligen är så nära hårdrock Paul McCartney någonsin kom. Som handlar om hans hund...

Och så Bluebird så klart. En av McCartneys bästa ballader nånsin. Eller fräcka dans-pop-låten Mr Vanderbilt...Ho, hey, hoo!
Äh, alla låtarna på den här skivan är faktiskt riktigt, riktigt bra grejer. Band On The Run är en av McCartneys allra bästa album. Så tyckte förresten kritikerna på den tiden också. Snacka om att den här skivan hyllades.

Men vänta nu. Jag har missat den absolut bästa låten – 1985 – Nineteen Eighty-Five, skivans sista spår och en sån där som man oftast brukar glömma bort. Det är ingen fortsättning på George Orwells 1984, här är det psykedelia och droger. Stökigt och rörigt, men vilket drag!
Ville bara säga det!

Nr: 753/2222

2 kommentarer:

  1. Den här måste jag ju skaffa! Om jag inte minns fel öppnade McCartney med just Jet när han spelade på Ullevi för några år sedan.

    SvaraRadera
  2. Tycker jag absolut. En lysande LP!
    Jag var naturligtvis inte på Ullevi...

    SvaraRadera