The Musical Box: Sommaren 1978

lördag 17 november 2012

Sommaren 1978

New wave New wave New Wave – Del 4

Givetvis hade jag inte råd att köpa alla de där spännande skivorna, det kom nytt varenda vecka. Så när den här samlingsplattan dök upp slog jag till. 

THAT SUMMER – SAMLINGSALBUM - 1978 

Jag köper nästan aldrig samlingsalbum. Bara några få gånger har jag gjort undantag. Detta är ett sådant. När jag i början av 80-talet hittade plattan That Summer kunde jag inte låta bli.

Jag kan inte säga om det är 1967, 1968 eller kanske 1970 som är det bästa rockåret. Däremot kommer jag ihåg 1978. Ett av de där fantastiska åren när precis vad som helst kunde hände. Och gjorde det också. That Summer är låtar från det året.
Bara några exempel:
Sex and Drugs and Rock and Roll/Ian Dury, Chelsea/Elvis Costello, She´s So Modern/Boomtown Rats, Another Girl, Another Planet/Only Ones, Because the Night/Patti Smith, Rockaway Beach/Ramones, Teenage Kicks/Undertones, Do Anything You Want To Do/Eddie and the Hot Rods, Breaking Glass/Nick Lowe, Watching the Detectives/Elvis Costello, Blank Generation/Richard Hell and the Voidoids...
Gissa om den plattan spelades!
Det visste jag inte då. Men det visade sig senare att That Summer är en filmsoundtrack för någon obskyr brittisk ungdomsfilm, som jag givetvis inte sett. Troligen nåt i stil med svenska filmen G.

Handlar enligt ett på nätet välkänt uppslagsverk om två unga tjejer som åker till Torquay och hamnar i diverse förvecklingar med ungdomsgäng osv. Skit samma! Det blev en bra soundtrack.

Nr: 4/2222

2 kommentarer:

  1. Den här plattan minns jag att man såg rätt ofta i reabackar under tidigt 80-tal. Jag hade dock ingen aning om att det var ett soundtrack. Verkar hur som helst vara en rikigt stark samling, nästan ett slags "best of brittisk new wave-pop".

    SvaraRadera
  2. Ja, det är nästan för bra för att vara sant...inte en dålig låt.
    Köpte nog den här skivan på en av de där reorna du nämner...

    SvaraRadera