The Musical Box: Ett Syl Sylvain-projekt

lördag 17 november 2012

Ett Syl Sylvain-projekt

New wave New wave New Wave – Del 3 

New York Dolls var hur stora som helst i slutet av 70-talet. När bandets medlemmar efter splittringen började göra soloplattor var det bara att hänga på. 

SYL SYLVAIN – SYL SYLVAIN & THE TEARDROPS - 1981 

Syl Sylvain & the Teardrops andra album från 1981 är mer melodramatisk och välsminkad pop än bra. Egentligen borde den här skivan passera med en gäspning, vilket den säkert gjorde för de flesta...

Men nu råkade det vara så att jag på den tiden gillade New York Dolls. Och David Johansens soloplattor från 1970-talet. Så jag kunde inte låta bli att skaffa Syl Sylvains grejer också. Men någon större sensation är detta inte.

Efter New York Dolls splittring 1977 försökte Sylvain med ett flertal olika projekt. LP:n Syl Sylvain & the Teardrops blev ett av hans mindre lyckade. Här experimenterar den gamle glamrockaren med 50-talsrock.
Sylvain låter emellanåt som han sjunger i en deltävling till svenska melodifestivalen. Och påminner mest om ett par moderiktiga fransiga jeans, där allt är påklistrat och genomskådat.

Det är ändå en rätt kul skiva att ha i samlingen. Och den går faktiskt att spela någon gång emellanåt, bara man inte gör det för ofta.

Nr: 1652/2222

1 kommentar:

  1. Nok ikke helt enig, da synes at Just One Kiss er en rigtig god sang, omend som album betragtet er nok både Sylvain Sylvain og (Sleep) Baby Doll bedre, med færre tamme sange.

    Generelt synes jeg Sylvain Sylvain er underkendt som solo artist f.eks i forhold til både David Johansen og Johnny Thunders.

    SvaraRadera