The Musical Box: ”Som om tiden stått still...”

måndag 5 november 2012

”Som om tiden stått still...”

JOHN FOGERTY – CENTERFIELD - 1985 

När man spelar första låten på John Fogertys album Centerfield får man direkt känslan av att ingenting har hänt. Som om tiden stått still mellan 1975 och 1985, så lång tid som det tog från plattan innan till den här.
Som om de där tio åren inte satt några som helst spår. Utan att Fogerty stannat kvar på 70-talet ihop med Creedence Clearwater Revival.

Eller som att han bara gett upp och insett att det var nostalgi och retrorock han skulle ägna resten av sitt musikaliska liv åt. Den första sidan på den här skivan är nämligen ren CCR-nostalgi. Varenda låt andas 70-tal och Creedence.

Det är inte alls dåligt, det är bra Creedencerock i låtar som The Old Man Down The Road och Rock And Roll Girls. Den stora skillnaden är väl egentligen att den slimmade 80-talsproduktionen slår igenom rätt så våldsamt. Det är lite för snyggt och välpolerat.
B-sidan är roligare, för här vete tusan om inte Fogerty blir lite, lite experimentell (!). Jo, du läste rätt. Men så där uppenbart är det inte. Det liksom smyger sig på efter hand, lite mer i för varje låt.

Sista låten, Vanz Kant Danz, låter inte alls som Fogerty och Creedence. Bara för den skull är det min favorit. Så på det hela taget en bra skiva.

Nr: 480/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar