The Musical Box: Sagolikt hemskt av Zappa

onsdag 28 november 2012

Sagolikt hemskt av Zappa

FRANK ZAPPA - JUST ANOTHER BAND FROM L.A - 1972

Just Another Band from L.A är en sagolikt hemsk zappa-skiva. Jag vet knappast om man kan kalla det musik. Någon form av jazzimprovisation med inslag av rock antar jag att det är.

Men mest består denna liveinspelning av att gamla turtlesduon Flo & Eddie skriker (eventuellt sjunger) otidigheter och snusk, medan Frank själv håller sig i bakgrunden och med sin dialog driver fram någon slags historia mellan en aldrig sinande ström av ironiska kommentarer.
Är detta underhållande?
Jo, det är det väl... Ibland i alla fall. Men då får man ta den här inspelningen för vad den är och att Zappa gjorde precis tvärtom mot alla andra, även om han den här gången (också) går långt över gränsen. 90 procent av texterna skulle nämligen kunna vara hämtade direkt från porrfilmsindustrin.

Jag antar att alla de medverkande, i synnerhet Flo & Eddie, var ordentligt påverkade av någon form av ”psykedeliska droger”. Jag antar också att det ligger en stor portion ironi och sarkasm bakom.
Att förstasidan består av en enda låt på 24 minuter, medan b-sidan är uppdelad på fyra kortare stycken är bara en parentes.

Just Another Band From L.A är den sista skiva Zappa spelade in tillsammans med Flo & Eddie, en period vissa har väldigt svårt för, medan andra bara älskar de där skivorna.

Det är också den sista platta där Mothers fanns med regelbundet i Zappas produktion. Det kan man också tycka vad man vill om.
För egen del tycker jag skivan är sagolikt hemsk och att man inte behöver spela den för ofta, ibland räcker med att titta på omslaget.

Nr: 1564/2222

1 kommentar:

  1. Tack för varningen, då kan jag stryka den här från inköpslistan.

    SvaraRadera