The Musical Box: Blues Band bakom Dave Kelly

tisdag 5 maj 2015

Blues Band bakom Dave Kelly

DAVE KELLY – FEELS RIGHT – 1981

En riktigt sjysst pubrockplatta det här. Dave Kelly är en bländande gitarrist som faktiskt kan sjunga också. I sann pubrockanda innehåller Feels Right nästan uteslutande covers, men Kelly har gjort en del oväntade val som gör LP:n till betydligt mer än vad man tror på förhand.
Vem skulle till exempel kunna tänka sig att Elvis gamla Return To Sender skulle kunna bli en bra pubrocklåt? Dave Kelly gjorde det. Eller för all del Dylans You´re Gonna Make Me Lonesome.

Och I´m Into Something Good, som senast jag hörde den var en pop-pärla av Herman´s Hermits. I Dave Kellys version blir det bluesrock.
För mig var Dave Kelly gitarristen bakom Paul Jones i mitt favoritband under det tidiga 80-talet, Blues Band. Man skulle kunna tro att Feels Right, som kom 1981, var ett försök av Kelly att tack vare Blues Bands framgångar skapa sig en solokarriär.

Men Dave Kelly släppte sin första soloplatta redan 1969 och har fram till nu gjort ett tiotal egna album. Det är möjligt att det var en tillfällighet att Feels Right råkade bli till just då. Eller inte...
Bilden: Dave Kelly med Blues Band i Gislaved 2009.
Foto: Olle Assarsson

Men det är knappast någon tillfällighet att hela Blues Band finns med och backar upp honom på Feels Right, alla från basisten Gary Fletcher till sångaren Paul Jones, som här dock nöjer sig med att spela munspel.

Så visst, det här är nästan ett Blues Band-album det också. Skillnaden är att det är Dave Kelly som sjunger.

Nr: 230/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar