The Musical Box: Underskattad Doors-skiva

söndag 17 maj 2015

Underskattad Doors-skiva

DOORS – THE SOFT PARADE – 1969

The Soft Parade, har aldrig ansetts vara nån av Doors bättre album, snarare tvärtom. Men det är klart, 1969 var Jim Morrison riktigt illa ute, hans psykedeliska ”experiment” hade börjat verka på allvar. Och så hamnade han i rättegångar och allt möjligt trassel.
Därför är det mesta av musiken på The Soft Parade skriven av Robbie Krieger. Morrison har med tre låtar. Skivan är väldigt annorlunda jämfört med andra Doors-album. Framför allt är det mycket blås; saxofon, trombon. Och så hade de hyrt in en snubbe på mandolin och en på violin...

Men just av den anledningen gillar jag The Soft Parade. LP:n blir tack vare det riktigt rolig att lyssna på. Den visar också att Doors var med än Jim Morrison.

Men ett experiment jag gjorde säger dock helt tvärt om. Jag gjorde ett ”blindtest” och valde efter noga övervägande ut de tre bästa låtarna på skivan, utan att kolla vem som gjort vad.

Mina val föll på Shaman´s Blues, Wild Child och helskumma The Soft Parade. Det vill säga Jim Morrisons tre låtar...

Tja, va tusan. Det finns mycket andra bra låtar på skivan också. Inte minst Wishful Sin där Jim Morrisons inledning knäcker precis allt annat på skivan.

Nr: 428/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar