The Musical Box: ”För fans med pervers humor”

torsdag 28 maj 2015

”För fans med pervers humor”

BOB DYLAN – DYLAN - 1972

Den här skivan beskrivs av Allmusic som ”en skiva för die-hard-fans med pervers humor”. Det är kanske tveksamt om den borde räknas in i Bob Dylans katalog. Skivan gavs ut utan hans medgivande och består av nio outtakes från 1969 års Selfportrait. Inspelningar som inte var menade att ges ut på skiva, varken då eller senare.
Det där har nog Allmusic.com rätt i. Detta är en märklig platta, även om jag kan tycka det är rätt roligt att höra honom göra Can´t Help Falling In Love...

Okej att det här inte är särskilt intressant lyssning egentligen. Men är det inte såna här plattor fansen vill ha tag på? Det som blev fel, det lite udda och oväntade. Såna skivor man tar till när man hört precis allt men ändå vill ha mer.

1972, när den här skivan kom, existerade inte fenomenet. Men med cd-skivan och skivbolagens allt större intresse av att krama ut precis allt ur en artist, har den här typen av skivor blivit allt vanligare.

Outtakes från Beatles vita, från Let It Be och Rolling Stones samtliga album, tror jag, finns numera utgivna. Och väldigt mycket mer..

Bob Dylan var först med mycket. Ofrivilligt blev han först här också...

Nr: 1834/2222

1 kommentar:

  1. Om "Dylan" (Eller, för den delen, "Self portrait") inte getts ut officiellt, utan som en bootleg med halvrisigt ljud, så hade nog mottagandet blivit betydligt varmare när det begav sig.

    Nu, massor av år senare, har väl de här skivorna omvärderats en aning. Jämför exempelvis Greil Marcus recension av "Self portrait" med hans liner notes till "Another self portrait", bootleg series 10...

    SvaraRadera