The Musical Box: Förutsägbart av Mother´s Finest

lördag 30 maj 2015

Förutsägbart av Mother´s Finest

MOTHER´S FINEST – LOOKS COULD KILL – 1989

Mother´s Finest blev inte bättre med åren, tvärtom. Det som i mitten och slutet av 70-talet var ett av de fräckaste och tyngsta funkrockbanden blev i slutet av 80-talet ett tråkigt och förutsägbart r´n´b-band.
Looks Could Kill från 1989 är ingen rolig lyssning för dem som kommer ihåg ”den gamla goda tiden”. Det hjälper inte ett dugg att de lånar från A Hard Day´s Night i inledningslåten For Your Love (Nix, en egen låt, inte Stevie Wonders eller Yardbirds...,vilket med lite närmare eftertanke kanske varit bättre).

Det här är nämligen en skiva så fullmatad med syntheffekter, programmerade synthtrummor och annan 80-talsplast att det blir meningslöst.

Möjligtvis kan den här skivan få snurra i bakgrunden på någon synnerligen högljudd fest. Bättre än så är det inte.

Det finns en del kännare av Mother´s Finest som menar att det här var mer ett soloprojekt av sångerskan Baby Jean Kennedy. Det är fullt möjligt.

Albumet skulle vara lite av en comeback för Mother´s Finest efter några års uppehåll på 80-talet. Under de åren spelade Baby Jean in ett par soulplattor, inte alls långt från Chaka Kahn och liknande.

Looks Could Kill låter väldigt likt det Rufus och Chaka Kahn höll på med. Skivan är väl i och för sig inte det allra värsta i den genren som gjorts, men att jämföra det med funkiga Mother´s Finest från 70-talet blir bara fånigt.

Nr: borttagen ur samlingen, såld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar