The Musical Box: ...som att korsa Rolling Stones med Rod Stewart

lördag 2 maj 2015

...som att korsa Rolling Stones med Rod Stewart

MICK JAGGER – SHE´S THE BOSS – 1985

Jag tycker det är lite pinsamt, men jag gillar den här plattan. Det är smörigt. Tänk er att man korsar Rolling Stones med Rod Stewarts 80-talssound...då får man She´s The Boss...
Lägg sedan till en dos synthbaserad pop. Det var så det var på 80-talet. Alla gjorde så, Mick Jagger också. Och folk älskade det.

Normalt sett brukar jag vara väldigt försiktig med att ta in den typen av skivor i min samling. Men She´s The Boss köpte jag när den var ny.

Att göra sig av med den har aldrig varit aktuellt, det är skivan alldeles för bra för. Det är nämligen riktigt sjyssta låtar, stones-låtar för att vara mer exakt.

Mick Jagger släppte inte på kvaliteten bara för att inte Keith Richards var med. De flesta av de här akterna skulle nog kunna platsa på vilken som helst av Stones 80-talare.
Suggestiva Running Out Of Luck och coola Secrets får till exempel mitt stoneshjärta att slå ganska hårt. Däremot har jag väldigt svårt för skivans stora hit Just Another Night. Där gick Jagger över gränsen. Det är där Rod Stewart och Foolish Behaviour kommer in...

Nr: 483/2222

1 kommentar:

  1. Två kommentarer som inte har ett dugg med musiken att göra:

    1. Jagger är född 1943, och var alltså 42 år när denna platta gavs ut. På omslagsfotot ser han ut att vara ungefär 17...

    2. Man omtalar normalt inte låtar som "akter". Ordet används ibland i musik-/nöjessammanhang, men brukar då avse artister/grupper. Man kan t.ex. stöta på formuleringar av följande typ: "Flera av de större akter som bokats till festivalen ställde in sina framträdanden". Men det ser lite konstigt ut att omtala låtar på en skiva som "akter".

    SvaraRadera